Jossans träning

Löpning, styrka, yoga och promenader är en liten del utav mitt fysiska liv 2012.

Att försöka ha tid...

Publicerad 2012-09-23 15:02:59 i Allmänt,

Att ha tid till allt man vill göra är ibland svårt. Särskilt när man är f.d soffpotatis som knappt ens orkade gå fram och tillbaka till toaletten. Igår(lördag) så firade jag min storasyster och hade innan självklart försovit mig så de var bara att stiga upp, gå ut med hunden och fixa sig. Sen gick timme efter timme och gymmet stänger redan vid 19.00 och lusten att springa i regnet var inte alls lockande igår. Så tyvärr blev det vilodag igår.
 
Inatt har det blivit alldeles för dålig sömn. Låg uppe till två och smsade med pojkvännen som jag inte fått träffa på flera dagar (buhu lipsillen här). Men kollade även på Dexter och kelade med hunden som fick sova hos mig inatt. 
 
Så imorse när jag vaknade redan vid halv åtta så var jag sjukt sliten, men det var bara att klä på sig skorna och gå ut med hunden på en liten morgonpromenad. Och åt en otroligt god frukost, gröt, bacon, rostade mackor, kaffe och apelsinjuice. Jag har hunnit med en del idag iaf. Det är ju faktiskt söndag, det är slappdagen nr1. Men har iaf sökt två jobb, varit i skogen med hunden och pappa, kollat på ännu mer Dexter, beställt en ny hårddisk. Och nu så planerar jag kvällen, jag tror nog det blir gymmet om någon timme och sen blir det pizzamys med Linn ikväll är min tanke.
 
Så där med att klippa och klistra med tid är något jag måste bli mycket bättre på. Tidsuppfattningen finns väl inte så mycket jag kan göra åt, hehe.

Fredagsträning och mys!

Publicerad 2012-09-22 00:28:50 i Allmänt, Cardio, Styrketräning,

 
Nästan precis kommit hem från stan. Har hunnit träna och sen stack jag hem till min vän Linn för fredagsmys. Helt underbart att bara ligga i soffan med henne och inte göra något!
 
Här har ni dagens träning:
 
  • Motionscykel 22min, intensiv.
  • Powerwalk 35min med hund.
 
Ben:
  • Vadpress 5x5
  • Benpress 5x5
  • Utfall  2x6 (4kg)
  • Lårcurl 5x5
  • Knäböj 6x5(ökning på 2.5kg)
  • Marklyft 4x5
Armar:
  • Kickbacks 3x5 (4kg)
  • Bicepscurl 5x5
 
 
Har kommit fram till att det verkligen är dags att lägga upp en schema. Men är ju så lat. Pallar inte få ner det på papper. Men hoppas verkligen att jag kan sätta mig ner innan måndag och få ihop schemat. 
Imorgon är det kalas så nu är det dags för sängen för att inte sova bort hela dagen.
 
Nattinatti. ZZzzzZZzz

Ojoj vilken vecka!

Publicerad 2012-09-21 16:30:05 i Allmänt,

Den här veckan har verkligen varit fullspäckad. Under hela veckan har jag mer eller mindre bott i stan. Där har jag spenderat all min tid på gymmet, körskolan och hos pojvännen.
Så har tränat varje dag förutom igår då jag hade "vilodag" jag hade teoriprov för körkortet. Och klarade det så nu har jag äntligen skaffat mig ett körkort(godkänd på uppkörningen sen innan). Så igår spenderade jag väldigt mycket tid i bilen och att njuta av min nya frihet!
 
Bloggen kommer vara back on track imorgon är tanken. För ikväll ska jag sticka till gymmet sen ska jag försöka träffa min närmsta vän Linn! 
Frukost hos pojkvännen, lyx? NOT.
Körkortspresenten från min pappa.
Solnedgången på E22an.
 

Fredag och lördag

Publicerad 2012-09-15 16:07:00 i Allmänt, Hundliv, Promenad, Styrketräning,

Igår spenderade jag och pojkvännen kvällen på gymmet. Och igår körde vi ben, me likey!
 
Jag körde rakamarklyft, knäböj och vadpress för att mest vänja mig vid övningarna med mer vikt. Det gick bra och jag har självklart träningsvärk idag hehe. Faktiskt helt underbart att gymma en fredagskväll istället för festande.
 
Imorse var de fan grinigt kan jag säga. Det var tufft att dra sig ur sängen och allt jag ville vara att sova bort hela dagen. Men vid 10 så orkade jag mig upp för att koka gröt och dricka lite kaffe. För att sen vara så dum att jag tog med mig hunden ut i stugan och både han och jag somnade i 40min.
 
Men tll slut så kom vi ut på en långrunda iaf, men Akilles ville hellre springa runt och lukta så det tog lite för lång tid att komma hem. Men nu är dagens långrunda avklarad och jag taggar inför lite plugg nu och sen tänkte jag köra lite kondtion/flås pass hemma sen.
 
 

We are the people

Publicerad 2012-09-15 09:32:12 i Allmänt,

 
Den här låten/remixen har blivit en "tagga-träning"- låt. Ger en liten frihetskänsla när jag lyssnar på den, känslan tar jag med mig ut eller till gymmet, helt underbart!

Långpromis med mamma!

Publicerad 2012-09-13 20:08:41 i Allmänt, Promenad,




Blev ingen tränings ikväll utan blev en otroligt mysig promenad med mamma och hunden. Det blev en timmes friskluft och snack om framtiden, min träning, mammas funderingar om träning till henne och om jobbsökning. 
Så det var en bra promenad. Nu sitter jag vid datorn för att finslipa mitt CV och PBt för att sen skicka iväg en ansökan till ett nytt jobb, yey! Samtidigt sitter jag och dricker massa vatten ur min snygga shaker från Body Science. Tänker bara säga god natt till er och se till att få bra med sömn allihopa! :)

Vilodag eller inte?

Publicerad 2012-09-13 17:20:38 i Allmänt, Hundliv,

Känns som om jag har vildodag idag, men vet inte om jag vill ha det egentligen. 
Det blev dåligt med sömn inatt så jag övervägar faktiskt att ha en vilodag, men i förmiddags så körde jag en PW tillsammans med hunden för jag hade extraenergi. Jag har alltså idag knappt gjort ett skit, jag satte mig på nätet och började leta nya löparskor då jag har fel belastning i mina gamla + att dem är nerslitna. 
Så jag började kolla på några från Asics och några från Nike och märkte att Nike med gått över till neutrala löparsteg vilket jag inte har så det sög ju en del. Så imorgon tänkte jag dra till lilla Team Sportia i Ronneby för att se vad dem kan erbjuda och kanske så slinker det med något annat... 
Svårt att gå i sånna butiker, hehe.
 
Imorgon hoppas jag på att pojkvännen har tid för ett benpass, vore underbart liksom!
 
Jag saknar verkligen familjepromenader. Älskar verkligen dem. Man går inte för att förbränna, man går inte snabbt. Utan man gör det för att umgås, få frisk luft och att göra hunden jätte trött. Så jag hoppas verkligen att min familj är på en familjepromenad den här helgen.

Inskriven!

Publicerad 2012-09-13 07:54:55 i Allmänt,

Igår skrev jag äntligen in mig på Untied Motion Gym i Ronneby. Jag har länge daltat och delat vart jag skulle skriva in mig, har jag råd, tid m.m. Jag har ju under ett år tränat regelbunden löpning och hemma träning med styrka osv. och varit nöjd med det. Men något fattades, så efter vi var på Rhodos och vi hade köpt en veckas gymkort där nere så kände jag att jag verkligen inte kunde hålla mig borta. Så igår skrev jag in mig och jag började mitt första besök med löpning och spinning. Tyvärr så fick jag återigen brutalt ont i utsidan av benen. Men övergick till spinning så gick det jättebra. Jag kommer nog verkligen trivas på United! :D

Min morgon börjar så här!

Publicerad 2012-09-12 13:40:47 i Allmänt, Kost,

Frukost är en otroligt viktig del av kosten och dagen. Och det här är min standard frukost varje morgon. Havregrynsgröt, med frukt eller bär och eftersom jag har mjölkallergi kör jag på havredryck på min gröt. Jag är tyvärr missbrukare utav kaffe så dricker en på morgonen och upp till 5 koppar/dag. Den här morgonen så har jag hållt min mättnadskänsla i än så länge i fyra timmar, vilket är otroligt positivt och leder till mindre intag utav kalorier(så länge man är ute efter en viktnedgång). Jag tipsar verkligen om att slopa brödet och ersätta det med havregrynsgröt. Det är inte bara nyttigt och gott utan väldigt billigt också!
 
Nu fortsätter jag dagen med en långpromenad med hunden för att sedan i eftermiddag skrivas in på gymmet!
 

Shape Up Club - App!

Publicerad 2012-09-11 22:18:00 i Allmänt, Kost,

Jag kan verkligen säga att Shape Up Club's App är en av de appar jag använder mest utav allt. Även ifall kaloriräkningen inte går att lita på till 100% så ger det här en lite överblick utav hur mycket man stoppar i sig, hur mycket man gör sig av med, hur mycket av protein, kolhyderater och fett man får i sig. 
Den finns både på App Store och på Play Butik(andriod). Det finns som gratis app men även så man kan köpa gold medlemskap för 61.25kr i månaden. Lätt värt det enligt mig eftersom jag alltid har telefonen med mig vart jag än går! :)
 
Testa den du!

Senaste dagarna...

Publicerad 2012-09-11 20:31:32 i Allmänt,

Sliten bild från Rhodos
Tänkte dra en liten summering utav de senaste dagarna.
 
Lördag: Började dagen med en en löprunda på 1.5km tillsammans med hunden(hans första runda efter sommaren)
Sen var det bara att ställa sig i köket för att göra köttfärspaj till kvällens kräftskiva jag och min älskling skulle hålla hemma hos honom. Så spenderade lördagen i köket och med goda vänner.
 
Söndag: Blev självklart som förväntat efter en kräftskiva. Bakis, sängläge tillsammans med pojkvännen, bakispizza och bara massa vila.
 
Måndag: Ingen vila igår inte. Var iväg och shoppades tillsammans med pojkvännen en sväng. När jag kom hem så hade jag sån fruktansvärd huvudvärk så jag bestämde mig för att jag skulle gå iaf en liten runda med hunden, men det slutade med 66 minuter rask promenad med hunden. Vilket gjorde att huvudvärken försvann(YEEY!)
Senare på kvällen kände jag verkligen behovet utav med aktivitet så slutade med ett 70minuters långt styrkepass med gummiband och kroppsvikt. Jag fick med armar, axlar, mage, rygg, ben/rumpa och bröst. Efterråt var det en helt fantastiskt känsla i kroppen och jag somnade genom mindre än halva filmen jag och pojkvännen skulle se igår (wops hehe)
 
Tisdag/idag: Dagen blev otroligt lugn eftersom humöret var inte uppe och energin kändes inte så bra som den brukar. Jag började dagen med att gå en långrund med hunden på 1tim 49min tillsammans med hunden. Efter det har kroppen varit helt slutkörd och har då legat i sängen och tittat på serier för att få vila upp mig inför morgondagen som kommer innehålla aktiviteter som kräver vila.
 
Hoppas ni haft ett par bra aktiva dagar!

Dagens summering

Publicerad 2012-09-07 19:10:36 i Cardio, Styrketräning,

Att summera sina träningspass är ett perfekt sätt att kunna utveckla sig och titta tillbaka på förändringar.
 
  • 30min PowerWalk med hunden
Benpass(kroppsvikt)
  • Stillastående utfall 5x2
  • Enbens utfall 10x2
  • Utfall 10x2
  • Pistol squat 4x/varje ben
  • Tåhävningar 10x3
  • Knäböj 5x4
  • Jump squat trappor 10x
Armar(gummiband)
  • Biceps 8x3
  • Underarmar 20x2
  • Tricepspress 5x/per arm
  • Triceps 5x/per arm

Avslutade självklart allt med en proteinshake ON, Gold Standard Egg chocolate som ger extra protein i min kost och ger mig mer kalcium då jag är är allergisk mot mjölkprotein. 

Josefin Olofsson.

Publicerad 2012-09-07 15:48:22 i Allmänt,

Under en längre period har jag funderat på att börja blogga om min träning och andra fysiska
aktiviteter jag sysslar med. Och efter en sommar med mycket arbete och en del stress så
kände jag att hösten 2012 skulle statsas på träningen och kanske en blogg.
så idag presenterar jag "Jossans träning" som kommer handla om min träning och min tankar runt om träning, hälsa och kost.


2010 drabbades jag utav en deprission som ledde till en ätstörning, jag förlorade motivation, glädje och kontakt med omvärlden.

Tack vare en helt underbar läkare så fick jag hjälp genom att nå problemmet och sakta men säkert började jag kunna äta och må bättre.
Under den här tiden så blev jag tipsad av läkaren att skaffa en hund om möjligheten fanns, jag som tjatat om hund i flera år trodde de var lönlöst att
få min familj att gå med på det. Men min älskade pappa såg kanske ingen utväg, för någon vecka efter så började vi leta efter uppfödare.


Idag äger jag jämthunden Akilles som är en stor del av min fysiska liv. Jag varvar löpningen, funktionell styrketräning med PowerWalk och långpromenader med hunden.
Jag är även smått intresserad av yoga.

 

Ni ska få följa mina olika träningspass, tankar om träning, dieter m.m. Förhoppningsvis kan ni finna inspiration här och kom ihåg, ge alltid hundra procent! 

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela